Nevezés
a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia
Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójában való részvételre

A már végzett hallgatók jelentkezési határideje 2006. október 2. !!!

Olvassa el a felhívást is.

A hallgató(k) feladata dolgozatonként:

  1. Kitölti az OTDT honlapján (http://www.otdt.hu/28otdk/) az on-line nevezési lapot, onnan elküldi, majd 2 példányban kinyomtatja és azokat aláírja.
  2. Elkészíti az 1 oldalas absztraktot (összefoglalót, rezümét) doc vagy LaTeX formátumban a lenti formai követelményeknek megfelelően, és kinyomtatja 3 példányban, ebből 2-t beletesz a 2 példány dolgozatba.
  3. Elkészíti a 2 példány bekötött dolgozatot, valamint a dolgozat elektronikus változatát pdf formátumban.
  4. Ha egy dolgozat szerzői között van már végzett, illetve a 2006/2007-es tanévben utolsó éves (főiskolai szakoknál 180, egyetemi szakoknál 240 kreditet már összegyűjtött) diák, a dolgozathoz (azaz 2 példányban) csatolni kell a szakdolgozat (diplomamunka) címét és részletes tématervét is.
  5. Ha a hallgató már végzett, a témavezetőjével közös nyilatkozatot tesz (http://www.otdt.hu/28otdk/vegzettnyil.htm) 2 példányban.

A fenti anyagokat intézményenként kell összegyűjteni, és együtt beküldeni:

A fájlok neve a következő legyen: alszekció kezdőbetűi (fi, fo vagy ma) _ első szerző teljes neve ékezetek és szóköz nélkül _ négy véletlenszerűen választott számjegy. A dolgozat és az összefoglaló fájlneve csak a kiterjesztésben különbözzön. (Az absztraktot szerkeszthető formában: doc-ban vagy tex-ben, a dolgozatot pdf-ben kérjük.) Példák: fi_kovacsandras_9324.doc, fo_szabojanos_3826.doc, ma_tothilona_7592.tex.

Az összefoglalókat a mintafájlok alapján kell elkészíteni: minta.doc, minta.tex, ezek formáját (elrendezés, margók mérete, betűtípus, stb.) nem szabad megváltoztatni. A LaTeX fájlhoz további útmutatás van a fájlban kommentek formájában.

Két-három héttel a nevezési határidők után az összefoglalók felkerülnek a konferencia honlapjára, ezeket érdemes ellenőrizni.