Általános információk
Magunkról
BSc/MSc-képzés
Kutatás
Doktori képzés
Felvételizőknek
Bizottságok
 
Hírek, rendezvények
Galéria
 

Oktatási tevékenységben részt vevő egységek:
Biológia Intézet
Földrajzi és Földtudományi Intézet
Kémiai Intézet
Fizikai Intézet
Mérnöki Kar
Általános Orvosi Kar
 


 
SZTE TTIK
Környezettudományi és Műszaki Intézet > Hírek
Hírek

2019.05.06.

Nemzetközi konferencia az SZTE-n a fenntarthatóság jegyében

Az SZTE szervezésében rendezik meg a II. Sustainable Raw Materials International Project Week and Conference tudományos programot a szegedi Art Hotelben. A fenntartható nyersanyag-gazdálkodás témakörében szervezett nemzetközi konferencián az elismert szakemberek mellett a fiatal kutatók is bemutatják tudományos munkásságukat.

Az utóbbi évtizedben mind a gazdaság, mind a környezet kulcs problémájává vált a fenntarthatóság kérdése. A nyersanyagok mértéktelen felhasználása, a növekvő ipari és mezőgazdasági termelés, illetve a fogyasztás komoly egyenlőtlenséghez vezetett a rendelkezésre álló és a felhasználásra kívánt nyersanyagok mennyiségében. Éppen ezért sürgősen cselekedni kell. A fenntarthatósághoz csökkenteni kell az erőforrások felhasználását, stabilizálni kell a hasznosításukat, biztosítani kell a környezetbarát technológiák alkalmazását és a gazdasági körforgást.

Négy magyar egyetem – a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Soproni Egyetem – egymással együttműködve tematikus kutatói hálózatot hoztak létre a fenntartható nyersanyag-gazdálkodás területén. A kutatási együttműködés fókuszáltan a nyersanyag-gazdálkodás speciális területein, elsősorban másodnyersanyagok (hulladékok és maradékanyagok) hasznosítása mentén, környezetipari és energetikai alkalmazások fejlesztésére szerveződik. Ennek az együttműködésnek köszönhetően valósul meg a Szegedi Tudományegyetemen május első hetében a nemzetközi projekt hét és konferencia.

A tudományos tanácskozás előadásai a víz, a szennyvíz, és az alacsony széndioxid kibocsátású technológiák köré szerveződnek. Az ötnapos programra szakmájukban elismert tudósok érkeznek a világ minden tájáról. Az idei hét során többek között olyan elismert kutatókkal találkozhatnak a résztvevők, mint a Firenzéből Szegedre érkező Roberto De Philippis, vagy a görög Christos Tsakirouglou, de az érdeklődők a svéd egyetem oktatójától, Mészáros Líviától is hallgathatnak előadást. A neves tudósok mellett a fiatal kutatóknak is lehetősége lesz tudományos munkájuk bemutatására.

 

A részletes program itt érhető el.

 

A II. Sustainable Raw Materials International Project Week and Scientific Conference az EFOP-3.6.2-16-2017-00010 projekt keretében valósulhat meg.

2019.02.10.

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat - 2018

A K&H Csoport ösztöndíjpályázatot hirdet a magyarországi agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatással segítse az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését szem előtt tartó hallgatók tanulmányát, kutatómunkáját. A pályázatban három kategóriában összesen maximum 8 pályázat nyer ösztöndíjat.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. február 17., 23.59 óra
tárgy: K&H a fenntartható agráriumért 2018
e-mail cím: a.farkas@well.hu


Dokumentumok

 

2018.03.26.

Energiaköveteket keres a MEKH – április 22-ig lehet pályázni

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti MEKH Energiakövetek programját. A leendő Energiakövetek 2018. április 22-ig adhatják be pályamunkáikat. Az óra tematikájából adódóan a pályázatra elsősorban fizikatanár, fizikus, környezettan, környezettan tanár, környezettudomány, energetikai mérnök szakos hallgatók jelentkezését várják.

Az energia nem játék, de lehet róla játékosan beszélni! – ez a mottója az idei MEKH Energiakövet pályázatának. Energiakövetnek azok jelentkezését várják, akik otthon vannak a természettudományokban, és nemcsak a vizsgákon, hanem élesben is kipróbálnák előadói készségeiket, és akik tudnak újszerűen és izgalmasan mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakmai és anyagi támogatást nyújt ahhoz, hogy az Energiakövetek megvalósítsák elképzeléseiket.

A pályázatra egy 45 perces tanóra vázlatával lehet jelentkezni. A Hivatal felelősségi területeihez igazodva az óráknak az energiatermelés, energiafelhasználás, tudatos energiafogyasztás témáit kell feldogozniuk. A legjobb három pályázatot benyújtó hallgatót – akik elnyerik a MEKH Energiakövete 2018 címet – a Hivatal többek között egy 300.000 forintos ösztöndíjjal is elismeri. Az ösztöndíj keretében az Energiaköveteknek arra is lehetőséget biztosítanak, hogy óráikat felső tagozatos, illetve középiskolai osztályoknak is megtarthassák. Az Energiakövetek számára minden szükséges demonstrációs eszközt rendelkezésre bocsátanak, amelyek az órák élményszerű, látványos és szakmailag is tartalmas megtartásához szükségesek.


Az óra tematikájából adódóan a pályázatra elsősorban fizikatanár, fizikus, környezettan, környezettan tanár, környezettudomány, energetikai mérnök szakos hallgatók jelentkezését várják.


A pályázatok beadási határideje 2018. április 22. További információ a www.energiakovetek.hu honlapon.

 

2018.02.13.

OFKD2018 - XVI. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia

 

Kedves Diákok, Hallgatók és Kollégák!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Környezettudományi Centruma rendezi a XVI. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. A konferencia háttérszervezője a Weco-Travel Kft. Beutazási és Kongresszusi Osztálya.

Az Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciára olyan 20-50 oldalas magyar nyelvű dolgozatokat várunk, amelyek a legtágabban értelmezett időszerű környezettudományi kutatás, alkotás (általános környezeti, fenntarthatósági kérdések; környezetállapot-értékelés, -mérés; technológiai fejlesztés; szabályozási, törvénykezési kérdések; elméleti megfontolások; környezettel kapcsolatos művészeti alkotások stb.) tudományos vagy művészeti szintű bemutatását tartalmazzák és a felsőoktatási intézmények valamely (BSc/BA, MSc/MA, osztatlan stb.) képzésében részt vevő hallgatói a 2015/2016. tanév második félévében, a 2016/2017. tanévben vagy a 2017/2018. tanévében készítették. Örömmel fogadjuk a határon túli felsőoktatási intézményekben készült munkákat is.

Várjuk angol nyelvű munkák nevezését az intézmények önköltséges vagy ösztöndíjas (pl. Stipendium Hungaricum) angol képzéseiben résztvevő hallgatóitól is. Esetükben a munkák értékelésének, bemutatásának teljes folyamata – természetesen ‑ angol nyelven történik. Kérjük a kollégákat, hogy értesítsék és bíztassák az érdekelt hallgatókat.

A benevezett dolgozatok elfogadásának, értékelésének feltétele ‑ az időszerű fenntarthatósági, környezet- és természetvédelmi stb. feladatok megoldásához történő kapcsolódáson túl ‑, hogy a szerző(k) önálló, eredeti munkájának eredményeit foglalják össze, továbbá valamilyen intézményi megmérettetésen (pl. szakdolgozat bírálat, kari TDK, egyetemi/intézményi tanulmányi verseny), vagy tudományos társasági ülésen, konferencián, esetleg országos megmérettetésen (OTDK) előzőleg már szerepeltek.

Külön is bátorítjuk a környezettudományban aktív középiskolás diákok jelentkezését valamely önálló munkájukkal, amely az előzőekben megfogalmazott feltételeknek a középiskolai szinten eleget tesz (tudományos, vagy művészeti célú munka, és valamilyen középfokú oktatási megméretésen (pl. tanulmányi verseny, iskolai előadás) már részt vett. Kérjük a környezettudományi, fenntarthatósági problémák kérdéskörének tanárait, hogy bíztassák kiváló diákjaikat a jelentkezésre, részvételre.

A tudományos szekciókat a környezettudomány változatos szakterületei (pl. környezetjog, környezetfizika, környezeti kémia, földrajz- és földtudomány környezeti, fenntarthatósági kérdései, agrárkörnyezettan, környezeti nevelés, környezeti biotechnológia, környezetegészségügy, természetvédelem és biodiverzitás, általános környezeti fenntarthatósági kérdések, környezeti tematikák megjelenése a művészetben), a nyelv és természetesen a képzési szint (vagyis középiskola / egyetemi alapszak / mesterszak) alapján szervezzük. A szekciók pontos kialakítását a beérkezett dolgozat kivonatok ismeretében az OFKD2018 Tudományos Bizottságának javaslatai alapján végezzük.

Az Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia a pályázóknak bemutatkozási lehetőség, de egyben verseny is. A dolgozat összeállítása, az előadás bemutatása önmagában is nagyszerű teljesítmény és siker. A szakmai zsűrik a dolgozatok és az előadások bírálata alapján kiválasztják azt a 25-30%-ot, amelyek a sikeresek között is a legjobbak, a környezettudomány ügyét a legkiválóbban képviselik. E munkák szerzői ‑ a díjazottak ‑ támogatóink értékes felajánlásait nyerik el.

Minél többeket várunk a környezettudomány egyik legfontosabb közös ünnepére, a szakmai utánpótlás bemutatkozására, megméretésére! A környezet ügye mindannyiunk közös felelőssége. A diákok és hallgatók eredményeik bemutatásával, megosztásával tehetik talán a legtöbbet környezetünk fenntartható jövőéért.

Mindenkit sok szeretettel várunk.

Találkozunk Budapesten, 2018. május 10-én!

Köszöntéssel

 

Márialigeti Károly

a Szervező Bizottság elnöke

Az OFKD 2018 honlapja

OFKD2018_KÖRLEVÉL.pdf

 

 

2018.01.23.

Bio-Science Kft. -nél álláslehetőség!

Cégünk laboratóriumi reagensek, vegyszerek és műszerek forgalmazására illetve szerviztevékenységre szakosodott és jelen hirdetményében TERMÉKFELELŐS (KERESKEDELMI ASSZISZTENS) pozícióba 1 fő munkatársat keres.

MUNKAVÉGZÉS HELYE:    Budapest, 11. kerület
MUNKAVÉGZÉS IDEJE:    teljes munkaidő

A POZÍCIÓT ELLÁTÓ SZEMÉLY FELADATAI:
•    a termékek eladási folyamatának végigvezetése: ajánlat kérés, - készítés, rendelés visszaigazolás, megrendelés, szállítás lebonyolítása, bevételezés, kiszállítás lebonyolítása, számlázás, reklamációkezelés stb.
•    közreműködés tenderekben,
•    folyamatos kapcsolattartás belföldi és külföldi partnerekkel: vevőkkel és szállítókkal
•    részvétel rendezvényeken, kiállításokon
•    kommunikációs anyagok, kiadványok előkészítésében való részvétel

AZ IDEÁLIS JELENTKEZŐ AZ ALÁBB FELSOROLT TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK:
•    felsőfokú B.Sc./M.Sc. természettudományos végzettség:
(pl: biológus/biofizikus/ biomérnök/biotechnológus/laboranalitikai asszisztens stb.)
•    labortapasztalat
•    minimum középfokú angol nyelvtudás
•    személyiségjegyek:
o    precizitás, pontosság, megbízhatóság (gyors munkatempó mellett is),
o    gyors, önálló, dinamikus munkavégzés,
o    jó problémamegoldó képesség, kreatív és strukturált gondolkodásmód,
o    együttműködő képesség,
o    kezdeményezőkészség,
o    jó kommunikációs készség.
o    Pályakezdők jelentkezését is várjuk!

A MUNKAHELY AZ ALÁBBI ELŐNYÖKET KÍNÁLJA A KIVÁLASZTOTT JELENTKEZŐ SZÁMÁRA:
•    Versenyképes, fix bérezés.
•    Próbaidő után a fix havi béren felül cafeteria rendszer.
•    Képzések (külföldi és belföldi egyaránt).
•    évi kétszeri jutalom

ÉRDEKLŐDNI telefonon: 06 30 249-9933

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. január 25.

JELENTKEZÉSEKET:
•    magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzzal,
•    a végzettséget és nyelvtudást igazoló, scannelt dokumentumokkal,
Géresi Barbara vállalati és marketing koordinátor nevére címezve a következő e-mail címeken várjuk: geresi.barbara@bio-science.hu
A levél tárgyában kérjük feltüntetni a TermFel referencia kódot.
 

2017.11.09.

SZTE TTIK Környezettudományi Diákkör helyi forduló

Az SZTE TTIK Tudományos Diákköri Tanácsa meghirdeti 2018. február 08-án a 2017/18-es tanév környezettudományi diákkör helyi fodulóját.

A helyi konferencián sikeresen szereplők indulási jogot szerezhetnek a XVI. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciára (XVI. OFKD), amit az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2018. május 10-12. között szervez Budapesten.

A helyi fordulóra való pályázás módja:

1. Előzetes jelentkezés
Az előzetes jelentkezéseket 2017. december 01. 16:00 E-mailben kell eljuttatni Gulyás Ágneshez az agulyas@geo.u-szeged.hu címre.
A jelentkező E-mail tartalmazza:
• a TTIK vagy a KTI honlapjáról letölthető jelentkezési lapot (Excel file) kitöltve
• csatolt file-ként a dolgozat rövid tartalmi összefoglalóját a (mintának) megfelelő formában
(Az összefoglalók szövegtörzse max. 2000 karakter − 1 A4-es oldal − lehet szóközökkel együtt, nem tartalmazhat hivatkozást, ábrát, táblázatot, függvényt, szimbólumot.)

2. Dolgozat leadása és helyi forduló
A helyi fordulón indulóknak 2018. január 22. 16:00 kell elküldeniük a dolgozataikat az agulyas@geo.u-szeged.hu címre.
• a dolgozatot CSAK pdf formátumban kell beadni
• terjedelme ne haladja meg az 50 oldalt (a mellékletek nem számítanak bele)
• a pdf file mérete ne haladja meg a 20 MB-ot
 

A helyi konferenciára (a korábbi országos versenyek kritériumaihoz hasonlóan) olyan pályamunkával lehet jelentkezni, amelyet a pályázók környezettudományi témakörben graduális (BSc/BA) vagy posztgraduális (MSc/MA) képzésben részt vevő hallgatóként készítettek. A benevezett pályamunkánál feltétel, hogy a szerző(k) önálló, eredeti munkájának eredményeit tükrözze, témája kapcsolódjék időszerű környezet- és természetvédelmi feladatok megoldásához. Az SZTE TTIK helyi fordulóján lehetőségük van határon túli egyetemek hallgatóinak is az indulásra, amennyiben a fenti feltételeknek megfelelő pályamunkával neveznek. A konferencia nyelve magyar.


A helyi forduló pontos időpontját, helyszínét és a szekcióbeosztást, a beérkezett jelentkezők számától és tudományterületi megoszlásától függően határozzuk meg és január 25. után tesszük közzé. Kérdéseikkel forduljanak Gulyás Ágneshez az agulyas@geo.u-szeged.hu, vagy a 06-62-34 3050 telefonszámon.


Szeged, 2017. november 06.

2016.09.19.

Magyar Minőségi Komposzt Társaság ösztöndíj felhívása 2016


A Magyar Minőségi Komposzt Társaság 1999-ben alakult meg a biológiai hulladékkezeléssel, komposztálással foglalkozó szakemberek civil szervezeteként abból a célból, hogy a területen dolgozó szakemberek egységes szervezetben képviselhessék a szelektív biohulladék kezelés, a komposztálás érdekeit. Az MMKT számára kiemelten fontos a szakképzett, kiemelkedő tehetséggel és elhivatottsággal rendelkező szakemberek támogatása, ezért hívta életre ezt az ösztöndíjat.


A program előnye a hallgatók számára:

- biztos szakmai háttér a kutatásokkal járó diplomamunkához, disszertációhoz, OTDK pályamunkához,
- anyagi támogatás, 200.000 Ft/ félév,
- publikálási lehetőség a Biohulladék Magazinban,
- egy szakmai kiállításon, konferencián történő részvétel.

 
A pályázókkal szemben támasztott követelmények: BSC-s vagy MSC-s hallgatói jogviszony, vagy doktori képzésben való részvétel az ország bármelyik felsőfokú intézményében környezetmérnök vagy környezetgazdálkodási agrármérnök szakon.

A nyertesek a program zárásakor a tudományos munkájukat elkészült diplomamunkával, disszertációval vagy OTDK-s pályamunkával igazolják az alábbi szakterületekről:

- Hulladékgazdálkodás;
- Élelmiszeripari melléktermékek és hulladékok;
- Szennyvízkezelés;
- Biológiai hulladékkezelés;
- Melléktermékek, hulladékok és belőlük készült termékek termőföldön történő hasznosítása;
- Energianövények, biomassza termelés.

 
Az ösztöndíj elnyeréséhez a hallgatóknak az alábbiakkal kell rendelkezniük:
- magas szakmai elhivatottság és kiemelkedő, min. 4.00 átlagú tanulmányi eredmény;
- készség szintű angol vagy német szakmai nyelvismeret.

 
Pályázni önéletrajzzal és az MMKT Ösztöndíj adatlap eljuttatásával lehet 2016.11.30-ig

Ösztöndíj pályázati felhívása

Pályázati adatlap letöltés

A pályázati felhívás és adatlap letölthető a www.komposzt.hu oldalról. Érdeklődni lehet az info@komposzt.hu email címen, illetve telefonon, a 06/30-963-40-42-es telefonszámon.

A pályázatot csak elektronikusan kell benyújtani az info@komposzt.hu e-mail címre.

 

2016.02.05.

Szeretettel meghívjuk a Mérnöki alkotások című 2016. év tavaszi előadáasorozatára

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, Természettudományi és Informatikai Kara, és a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara 2015/2016. II. félévében is szervez egy előadás sorozatot. Ezeken az előadásokon mérnökök adnak elő aktuális és érdekes témákat. A hallgatók: középiskolások, akik szeretnének mérnökök lenni, egyetemi diákok, akik az említett két karon tanulnak (Ők kredit pontot kapnak a részvételért), mérnökök és érdeklődő egyetemi oktatók.

Egy félévben az alábbi előadások lesznek szerdai napokon 17°° órától, alkalmanként 2x45 perc.

Az előadássorozat címe: Mérnöki alkotások

 
 Ssz.  Előadó/Előadás címe  Időpont
1.  Dr. Körmöczi Ernő, Bodor Dezső: A Mérnöki Kamaráról  2016.02.24. 17°°
 2.  Bodor Dezső: Víz és energia                       2016.02.24. 17°°
 3.  Dr. Körmöczi Ernő, Szolga András, Bodor Dezső: A szegedi Szent István téri víztorony bemutatása  2016.03.02. 17°°
 4.  Bodor Dezső, Révész János: Szeged Városi Szennyvíztisztító telep bemutatása   2016.03.09. 17°°
5.   Danka Tibor: A lézerkutató központ különleges műszaki paraméterei, alapozása, kivitelezése  2016.03.16.  17°°
 6.  Kocsis András Balázs: Környezetünk tudatos átalakítása  2016.03.23. 17°°
7.   Kocsis András Balázs: Stadionok tervezése (Szocsi téli olimpiai stadion, THFC Tottenham új stadionja, L 2012 Londoni Olimpiai stadion, FTC stadion) 2016.03.23. 17°° 
 8.  Kókai Károly, Kern Ferenc: A geodézia jelene és múltja  2016.04.06. 17°°
 9.  Engedi Antal: Szélessávú Internet Program Magyarországon (SZIP)  2016.04.13. 17°°
 10.  Dr. Csenke Zoltánné: Szabványok – Szabványosítás, szabványok és minőség  2016.04.20. 17°°
11.   Szerencsés Gyula: Mit várunk el a mérnöki hivatástól, mi a mérnök feladata  2016.04.27. 17°°
 
 
Az előadások a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Éghajlattani Tanszék Marczell György terem II. e. (Szeged, Ady téri épület, Egyetem u. 2.) lesznek.
Az előadások tervezett időpontjai változhatnak.
 
A képzést a Természettudományi és Informatikai Kar részéről koordinálja: Dr. M. Tóthné Dr. Farsang Andrea egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes.
 
 

2015.12.02.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Környezettudományi és Műszaki Intézete 2016. március 30. - április 01. között rendezi a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát Szegeden.

A konferenciára olyan (mellékletekkel együtt) minimum 30, maximum 50 oldalas magyar nyelvű pályamunkával (pl. TDK dolgozat, a célnak megfelelően átdolgozott szakdolgozat, diplomamunka, egyéb tudományos fórumon igazoltan megmérettetett tanulmánnyal) lehet jelentkezni, amelyet a pályázók környezettudományi (-és határterületei) témakörben a felsőoktatási intézmények graduális (BSc/BA) vagy posztgraduális (MSc/MA) képzésben részt vevő hallgatói a 2014/2015 vagy a 2015/2016 tanévben készítettek.

A konferenciára regisztrálni az http://ofkd2016.u-szeged.hu/ honlapon keresztül lehet, ahol minden fontos információ megtalálható.

 
2015.09.28

XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákköri konferencia

 

SZTE TTIK Környezettudományi Tudományos Diákköri Konferencia, 2015.november 26.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

2015.09.26

A Környezettudományi Intézet programjai a Kutatók Éjszakáján (09.26.):

Csodálatos folyadékunk a víz
Időpont: 18:00-19:30
Helyszín: Moszkvai krt. 9. (Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézet), galéria.
 

Étlap mikroorganizmusoknak - bemutató
Időpontok:
19:00-20.00
20:00-21.00
21:00-22:00
Helyszín: Közép fasor 52. B II. épület. 1 emelet (Biotechnológiai Tanszék) Ereky Károly terem.
 

Mi történt az Alagsorban??!! –avagy használjuk a modern anyagvizsgálati módszereket és találjuk meg a gyilkost
Időpontok:
18:00-19:00
19:00-20.00
20:00-21.00
Helyszín: Rerrich Béla tér 1., alagsor (Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) .
 

Vadon élő növények meghatározása
Időpont:
18:00-21:00
Helyszín: Közép fasor 52. (Ökológia Tanszék) Györffy István terem.
 

Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek 25. Országos Találkozója (Tokaj, 2015. április 24-26)

IV. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (Pécs, 2015.05.14-15.)

 

Sikeresen zárult a Környezettudományi Intézet logótervezési pályázata 2014.04.07.):

eredményhirdetés részletei

a nyertes pályamunka

 

Az SZTE Környezettudományi Intézet logótervezési pályázatot hirdet az SZTE KTI és KTDI hallgatók részére. (2015.03.06.)

 

2015. május 6-9: XI. Kárpát-Medencei Környezettudományi Konferencia & XII. Szentágothai János Transzdiszciplináris Konferencia és Hallgatói Verseny (Pécs)

K&H ösztöndíjpályázat (2015.02.05.)

Pintér Máté, az SZTE Környezetmérnök MSc szakos hallgatója a Magyar Mérnöki Kamara Környezetmérnöki Diplomadíj I helyezettje. https://www.mmk.hu/tudastar/hirek/carousel_korny2

A diplomamunka címe:
Légköri korom aeroszolok lézerablációs elven alapuló modellezése
Témavezető:
Dr. Ajtai Tibor
Konzulens:
Utry Noémi

Az átadó ünnepségen többen is kiemelték, hogy mennyire örülnek, hogy Szegeden is ilyen színvonalú lett mára a képzés.

2015.04.02. SZTE TTIK Környezettudományi Tudományos Diákköri Konferencia:

Felhívás

Jelentkezési lap

összefoglaló_minta

   

Megújuló Energiapark: Felhívás: Verseny és konferencia (2014.11.20.)

 

Ötletpályázat: a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázata az SZTE hallgatói számára: környezetvédelmi biotechnológia, élelmiszeripar, ipari biotechnológia területén (2014.10.09.)

Kutatók Éjszakája: A Környezettudományi Intézet programjai

IX. PhD Konferencia felhívás (2014.09.18.)

jelentkezési lap

 

ARANYMETSZÉS 2014.  Doktorandusz életpálya-vizsgálat Magyarországon

 

DOSZ Nyári Tábor felhívás (Miskolc, 2014. augusztus 28-31)

 

Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. állásajánlata (2014.04.14.)

 

III. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia / Interdisciplinary Doctoral Conference: Pécs, 2014. április 15-17 

 

 

University of Hong Kong felhívása (2014.01.27.)

Doktoranduszok Országos Szövetsége: Konferencia felhívás (2014.01.08.)

Tavaszi szél / Spring Wind updated (2014.03.06.)

 

ContiTech Rubber Industrial Kft. – Környezetvédelmi munkatárs gyakornokot keres

    

Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia

  Pécs, 2014. április 23-25.

  

Dr. Pauka Imre Tanulmányi Díj (Felhívás: 2013.10.24.)

           Jelentkezési lap              Cégismertető

 

Jogi szakokleveles környezetvédelmi  szakember képzése

MOL-csoport felhívása hallgatói ösztöndíjas programra

 

 


vissza

FELVÉTELIZŐKNEK
   
  Alapképzések
+ Környezettan
+ Környezetmérnök
  Mesterképzések
+ Környezettudományi
+ Környezetmérnök mesterszak