A kiadóról | GeoLitera

A kiadóról

GeoLitera

 

A Szegedi Tudományegyetemen a legfontosabb földtudományi kutatások a Természettudományi és Informatikai Kar keretein belül a Földrajzi és Földtani Tanszékcsoporton folynak. A Szentpétery Zsigmond, Prinz Gyula, Koch Sándor, Miháltz István, Balogh Kálmán, Grasselly Gyula, Péczely György, Kogutowicz Károly, Horusitzky Ferenc, Jakucs László valamint Wagner Richárd nevével fémjelzett Tanszékcsoport a magyarországi földrajzi és földtani oktatásban és kutatásban − már az egyetem 1921-es megalakulása óta − vezető szerepet tölt be. A Tanszékcsoport erőssége oktatási (földrajz, földtudományi, környezettan, környezetmérnök alapképzés, valamint geográfus, földtudomány, környezettudomány mesterképzés) tevékenysége mellett a tudományos (szerves és környezeti geokémiai, repedezett fluidum rezervoár, hidrogeológia és geotermia, kőzettani és vulkanológiai, régészeti geológiai és negyedidőszaki, geomatematikai, városklimatológia, légszennyezettség, településföldrajzi, turizmusföldrajzi és területfejlesztési, táj- és környezetkutató, alkalmazott geomorfológiai, geoinformatikai, környezetföld-tudományi tudományos műhely) sokszínűségében rejlik.

A GeoLitera sorozat kötetei a Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport gondozásában magyarul megjelenő, egyrészt a Tanszékcsoporton végzett korszerű kutatások, illetve a tanszékcsoporti szakmai műhelyek által koordinált tudományos munkák új eredményeinek, másrészt a Tanszékcsoport által szervezett konferenciák, emlékülések tudományos előadásainak adnak fórumot.

A kötetek témaválasztásában nincs különleges, előre felállított sorrend. A sorozatot a tudományos műhelyek szerkesztik; azokról a tudományos témákról tudunk újat írni, amelyeken a tanszékcsoporti és hazai kutatók aktívan dolgoznak.

Könyvajánló


A karsztok bűvöletében – Rendhagyó emlékezés Jakucs Lászlóra


Előkészületben

Negyedidőszaki makrobotanika

Földrajztanítás korszerűen

Elérhetőségeink

Szegedi Tudományegyetem
Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport
GeoLitera
H-6722 Szeged
Egyetem u. 2.

Mail: info@geolitera.hu
Web: geolitera.hu

Telefon: +36 62 544 058
Fax: +36 62 426 479