Home - ETR Útmutatók - ETR Belépés - Tanrend - Linkek - BTCS Fórum
 

 

 

 

 

 

ÖSZTÖNDÍJ KONFERENCIA 2006. ÁPRILIS 27.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetséges Biológusokért Alapítványa több mint egymillió forint ösztöndíjjal és egyéb díjjal jutalmazta az egyetem legkiválóbb biológus hallgatóit. A díjak odaítélésére ösztöndíj konferencia keretében 2006. április 27-én a szegedi egyetem Rektori Hivatalának Aulájában került sor. A 16 pályázó szakmailag kiváló előadásait közel 300 főnyi közönség tisztelte meg figyelmével. A kuratórium döntése után, ünnepélyes eredményhirdetés során vehették át az ösztöndíjakat, az okleveleket és az alapítvány emlékérmét a díjazott hallgatók.

Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház Főigazgatója szívesen vállalta el a konferencia Fővédnöki tisztségét és követendő példának nevezte a tehetséges hallgatók felkarolásának ügyét. A kiváló színész nyújtotta át az alapítvány vándorserlegét Simon Annának, a doktori iskola kategória első helyezettjének. Továbbá nagy megtiszteltetés volt az alapítvány számára, hogy Székhelyi József mellett Szeged kiváló cégeinek vezetői személyesen adták át az általuk felajánlott ösztöndíjakat. A konferencia színvonalát emelte, hogy a szegedi egyetem egykori, nemzetközileg is elismert nyugalmazott egyetemi tanárai voltak a Díszvendégek: Prof. Dr. Alföldi Lajos adta át a díjakat Lipinszki Zoltánnak, az alapképzés kategória első helyezettjének, és Prof. Dr. Benedeczky István, az alapítvány örökös Díszvendége tartotta a záróbeszédet. Az első helyezettek témavezetői is kitüntetésben részesültek. A Szegedi Tudományegyetem Biológus Tanszékcsoportja és az alapítvány által közösen alapított Dr. Ferenczy Lajos Emlékdíjat Prof. Dr. Badó Attila, a Szegedi Tudományegyetem Rektor-helyettese adta át Dr. Udvardy Andor Tudományos tanácsadónak. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központja és az alapítvány által közösen létrehozott Dr. Farkas Tibor Emlékdíjat Dr. Tamás Gábor Egyetemi docens nyerte el. Prof. Dr. Vígh László, az MTA levelező tagja (SZBK, Biokémiai Intézet), Farkas Tibor tanítványa képviselte egykori mentora szellemi örökségét a díjátadás során. A 2006. Év Szponzora Díjat az Erste Bank Rt. képviseletében Földi Csaba Régióigazgatóvette át Székhelyi József színházigazgatótól. Dr. Klucsik Edit, a Városi Televízió (VTV Szeged) felelős szerkesztője több TV műsorban foglalkozott az alapítvánnyal, s ezáltal sokat tett azért, hogy tevékenységünket a közvélemény megismerje. Ezért a kuratórium a 2006. évi Sajtódíjjal jutalmazta, melyet szintén Székhelyi József színművész adott át.

A konferenciát érdekes kiegészítő programok színesítették. Novák Péter, szegedi festőművész jótékonysági célú kiállítása mellett a Fókusz Könyváruház és az Universum Idegennyelvi Könyvesbolt rendezett akciós könyvvásárt, melyen minden könyvet 10 % árengedménnyel vásárolhattak meg a résztvevők. A közönség tagjai szavazhattak az általuk legjobbnak tartott pályázók előadásaira. A közönségszavazás első díját Csernetics Árpád, a második díjat Lür György nyerte el az alapképzés kategóriában. Doktori iskola kategóriában Robotka Hermina kapta a legtöbb közönségszavazatot és Bálint Balázs végzett a második helyen. Így ők összesen 110.000 Forint jutalomban részesültek. A szavazólapok egyben tombolaszelvények is voltak, melyekkel a közönség tagjai 150.000 Forint összértékű nyereményt nyerhettek egy izgalmas játékban. A fődíjak nyertesei:

Kozári András: 50.000 Ft értékű 5 Megapixeles Fuji digitális fényképezőgép

Vukov Tamara: 20.000 Ft értékű mountain bike kerékpár

Török Alexa: 15.000 Forint készpénz

Plangár Imola: 5.000 Forint készpénz

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát ezen a kellemes hangulatú konferencián, és köszönjük a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt.

 

A Sófi József Alapítvány Kuratóriuma