SZTE pályázati nyilvántartás

Bejelentkezés | Segítség

SZTE pályázati nyilvántartási rendszer segítség


Néhány általános megjegyzés


Alapadatok bevitele és módosítása

Az adatbeviteli oldalon először az alapadatokat kell kitölteni. Ezen adatok nélkül a pályázati adatok bevitele elképzelhetetlen. Az alapadatok közé a következők tartoznak:


Pályázati adatok bevitele és módosítása

A pályázati adatok bevitele alapvetően értelemszerű, néhány nem teljesen egyértelmű mezőt magyarázok csak el:


Statisztikák

A statisztikák készítésénél két részt kell kitölteni.
A szűrési szempontok kitöltésekor a statisztikában figyelembe vett pályázatok számát csökkentjük azáltal, hogy csak azokat vesszük figyelembe, amelyek megfelelnek a kitöltött szűrési szempontoknak. A "Kezdet" és "Vég" mezőkbe dátumot (Év-Hónap-Nap) kell bevinni, és csak azokat a pályázatokat fogjuk a statisztikában látni, amelyek időintervalluma belemetsz a megadott intervallumba. A statisztikában a megadott időintervallumba eső időarányos részre eső (és a teljes) összeget is megjeleníti a rendszer, illetve ezeket összegzi is.
A rendezési és megjelenítési szempontok kitöltésénél a fent kiszűrt pályázatokat rendezzük, illetve összegezzük. Az elsődleges ill. a másodlagos összegzési szempont azt jelenti, hogy a pályázatokat először az elsődleges, azon belül a másodlagos szempont szerint rendezzük, és eszerint összegezzük is. Az összegzési módnál teljes lista esetén az egyes pályázatok adatait is megjeleníti a statisztika, másodlagos összegzési mód esetén csak az elsődleges és másodlagos összegzéseket jelenítjük meg, míg elsődleges összegzési módnál csak az elsődleges összegeket kapjuk meg. Természetesen a kiválasztott pályázatok teljes összege mindig szerepel a statisztikában. Azt is itt adhatjuk meg, hogy a statisztikában mely mezők szerepeljenek, illetve milyen pénznemben szeretnénk a pályázati összegeket megjeleníteni. A kiválasztott mezők úgy fognak megjelenni, ahogyan azt bevitték az adatbázisba, kivéve az egyetemi, kari, illetve tanszéki támogatás összegét, amelyet a program a százalékban megadott értékből pontos összegszerű értékké átszámolva ír ki illetve összegez.


Adatbázis mentés

A mentés az adatbázisban szereplő összes adat elmentésére szolgál. A mentett anyag tömörített, SQL utasításokat tartalmazó szöveges állomány, amely alkalmas arra, hogy az adatbázis szerkezetét, és az adatbázisban levő adatokat bármilyen SQL szerverre felvigyék. Az adatbázis ezen módon való helyreállítását csak szakember végezheti! A mentésre kattintva a kapott állományt a merevlemezre vagy floppyra kell menttetni a Netscape-el. Nagyobb adatbevitelek után, vagy hetente legalább egyszer érdemes mentést csinálni az adatbázisból.


© 2001-2003, Makay Géza (makayg@math.u-szeged.hu)Látogatók száma: